Den tredje sjimpansen - Jared Diamond

Den tredje sjimpansen

By Jared Diamond

  • Release Date: 2014-11-24
  • Genre: Life Sciences

Description

Jared Diamonds gjennombruddsbok The Third Chimpanzee regnes også som hans mest velskrevne. Her kommer for første gang Diamonds særegne kobling mellom historie, kulturgeografi og evolusjonsbiologi til uttrykk, i en bok som tydelig peker fram mot Våpen, pest og stål.
Vi mennesker deler 98 prosent av genene våre med sjimpansene. Men det er mennesket som dominerer planeten, som har grunnlagt sivilisasjoner og religioner, utviklet avansert vitenskap og mangfoldige kommunikasjonsformer, bygget byer og skapt kunstverk som tar pusten fra en. Sjimpansene forblir dyr som primært er opptatt av å dekke sine grunnbehov og holde seg i live. Hva er det ved disse to prosentene DNA-forskjell som har skapt et slikt skille til våre evolusjonære tremenninger?
I denne fascinerende, provoserende og svært underholdende boka utforsker Jared Diamond hvordan menneskedyret på bemerkelsesverdig kort tid utviklet kapasiteten til å herske over jorda. Og samtidig til å ødelegge den fullstendig.

Oversetter: Alexander Leborg

Jared Mason Diamond (f. 1937) er professor i geografi og fysiologi ved Universitetet i California (UCLA). Han er tverrfaglig orientert, og har bakgrunn i ulike f*g som antropologi, ornitologi, evolusjonærbiologi og geografi. Diamond er først og fremst kjent for sine prisvinnende bøker innen populærvitenskap. Bestselgere som Våpen, pest og stål og Kollaps har gjort ham til en av verdens mest leste nålevende forskere.